Kurum Adı : Üsküdar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Faks : 02165328181
WEB Adresi : http://cumhuriyetkml.meb.k12.tr
Adres : Murat Reis Mah. Çavuşdere Cad. Şehit Aydın CANAY Sok. No26 Üsküdar/İSTANBUL

VİZYON
Yenilikçi, değişime açık, özgür düşünebilen, mesleki, teknik ve sosyal alanda özgüvenli, üst düzey başarıları hedefleyen, ulusal ve uluslar arası ortamlarda fark edilebilen niteliklere sahip bireyler yetiştiren lider bir lise olacaktır.

MİSYON
Mesleki ve teknik eğitim vererek toplumların ihtiyaçlarını karşılamayı amaç edinmiş, mevcut imkânlardan ve çağın teknolojik gelişmelerinden faydalanarak mesleki yeterliliklerini kazanan yenilikçi, girişken, üretken, öğrenmeyi ve araştırmayı benimseyen, niteliğe ve kaliteye önem veren, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş bireyler yetiştirmeyi görev edinmiştir. NE? Mesleki ve Teknik eğitim vermeyi amaç edinmiş NEDEN? Toplumların ihtiyaçlarını karşılamak için mesleki yeterlilikleri kazanmış, nitelikli üretken bireyler yetiştirmek KİM? KİME? Toplumlara yönelik NASIL? Mevcut imkânlardan ve çağın teknolojik gelişmelerinden faydalanan, yenilikçi, girişken, üretken, öğrenmeyi ve araştırmayı benimsemiş, niteliğe ve kaliteye önem veren Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş bireyler yetiştirmeyi görev edinmiştir.

Öğretmen Sayısı : 91
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1443
Öğretim Şekli : İkili Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 07:00 - 19:30
Derslik Sayısı : 21 Atölye-İşlik Sayısı : 8
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 3
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : -
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : 2,8 K.M.
Ulaşım :
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :